Сет „Netricoin“, односно „Stellar“ и „Bitcoin Cash“ во едно?

Диверзификацијата, односно вложувањето на средствата во разновидни инвестициони производи, е доста позната практика, којашто е популарна меѓу искусните берзански играчи. Како што криптовалутите се здобиваат со сè поголема популарност, како во кориснички контекст, така и во инвестициски, се појавуваат сè повеќе обиди за аплицирање на тој метод на крипто-пазарот. Меѓутоа за многу инвеститори почетници, изборот и чувањето само на едно…