Crypto-products
Asic Pro –  kopárka všech krypto-kopárek

Asic Pro –  kopárka všech krypto-kopárek

USB kopárky jsou malá, přenosná zařízení, mají však velký výkon. Umožňují těžit kryptoměny se slabším vybavením a malými náklady.

Koupit nebo těžit?

Pokud chceme získat kryptoměny, máme tři způsoby, jak toho docílit: můžeme je koupit, můžete je obdržet jako platbu nebo je můžeme vytěžit.

První dva způsoby jsou samozřejmé a jsou obvykle předmětem debat o hodnotě virtuálních peněz jako investicí a jako měny. Co se týká třetí metody, kryptoměny jsou vytvářeny procesem zvaným těžení, při kterém se výkon počítače (nebo speciálního zařízení) využívá k vyřešení hádanky při hledání čísla zvaného nonce. Teoreticky by se hádanky daly vyřešit perem na papíře. Nejsou matematicky náročné, jen vyžadují spoustu čísel a dohadů.

Na začátku byly hádanky, které museli Bitcoinoví těžaři řešit relativně snadné a nevyžadovaly velké hashování nebo výkon na zpracování informací. Postupem času však byly hádanky stále obtížnější. Je to proto, že tvůrci Bitcoinu rozhodli, že těžba každého bloku by měla trvat přibližně 10 minut, aby se zabránilo inflaci. S rostoucím výpočetním výkonem rostla i obtížnost. Obtížnost se upravuje každých 2016 bloků – tedy zhruba každých čtrnáct dní, pokud vytěžení bloku trvá 10 minut. Teoreticky tedy můžete vzít průměrnou hashovací frekvenci a čas na blok z předchozích bloků z roku 2016, abyste odhadli, jaké bude další číslo obtížnosti.

V lednu 2009 byla obtížnost 1,0 a rychlost hash sítě byla 4,21 milionu hashů za sekundu. Dnes se obtížnost sítě blíží 20 bilionům a rychlost hašování se pohybuje kolem 150 milionů terra hashů za sekundu (TH/s ), přičemž terra hash se rovná 1 bilionu hashů. Na druhou stranu se během této doby úměrně zvýšila cena Bitcoinu, takže jde stále o velmi výnosný byznys.

Řešení budoucnosti?

Důležité je, že BTC vyžaduje, abychom těžili na vysoce specializovaných zařízeních, zatímco některé jiné kryptoměny lze těžit na grafické kartě. Důležitý je také faktor spotřeby elektrické energie, která je nezbytnou veličinou pro efektivní a účinný provoz kopárky. Je zapotřebí porovnat i s cenou samotné kryptoměny, která se mění prakticky každý den. Ziskovost kopání proto závisí na řadě problémů a každá jednotlivá kopárka může být zisková pouze tehdy, když daná měna dosáhne dostatečné hodnoty.

S přihlédnutím k technologickému hledisku – rozhodně však stojí za to se o kopání kryptoměn zajímat, protože se tím účastníme skutečné technologické revoluce, která mění mnohá odvětví – těžko říct, kdy možnost konfigurovat technologickou osu blockchain přijde vhod.

Vzhledem k finančnímu aspektu lze říci, že je to závislé na každé nové minci. Je třeba zvážit rozsah obtížnosti získávání dat z virtuálního tokenu. Kromě toho by se měla vzít v úvahu spotřeba energie a také náklady na nákup „těžebního zařízení“.

Krypto-kopárka – jak to funguje

Existuje mnoho různých typů kopárek kryptoměn.

Kryptoměny je možné jednoduše těžit přes internet přes speciální prohlížeče nebo plug-iny pro ty obeznámenější, jako je například Firefox nebo Chrome. V prohlížeči to funguje tak, že skript extrahuje tokeny na pozadí. Uživatel si může nastavit rychlost, jakou má kopárka fungovat. To však funguje pouze pro určité altcoiny s nízkou obtížností kopání. Většina profesionálních těžařů používá ASIC k zajištění optimálního zisku z těžby.

Co se týká samotných metod těžby kryptoměn, ty závisí na typu vykopané kryptoměny. Nejběžnější virtuální mince využívají mechanismy známé jako proof of work a proof of stake.

Proof of Stake není o řešení složitých matematických problémů. Tato metoda do značné míry závisí na počtu „mincí“ držených v „aktivované kryptoměnové peněžence“. Je to algoritmus, který vyhodnotí a nakonec rozhodne, který těžař transakci potvrdí a dostane za ni provizi. Rozhodnutí algoritmu závisí na řadě faktorů, včetně počtu mincí v peněžence. Jednoduše řečeno, čím více mincí někdo má, tím větší je šance na zisk z kopání. Tato metoda však nevyžaduje nákup příslušného kryptografického hardwaru.

Proof of Work zahrnuje těžbu mincí prováděním příslušných matematických výpočtů pomocí kopárek. Výkon kopárek se měří v hashech za sekundu (H/s). Kopárky jsou postaveny na sadě grafických karet nebo dedikovaných ASIC, které jsou v současnosti nejmodernějším řešením na trhu.

Asic Pro – krypto-kopárka budoucnosti?

Většina počítačových kopárek kryptoměn založených na moderní technologii ASIC jsou rozměrná zařízení, která spotřebovávají více energie než běžné počítače. K těžení elektronických peněz můžete použít i jejich miniaturizovanou verzi. Zatímco běžné kopárky mají více základních desek s více procesory, díky čemuž je zařízení velmi velké, hlučné, těžké a dosahuje vysoké teploty, existuje také možnost těžit Bitcoin pomocí kopárky na kryptoměny o velikosti USB flash disku, který převezme jedno nebo dvě procesorová jádra pro těžbu kryptoměny. Asic Pro je jednou z takových nejmodernějších kopárek.

Těžař kryptoměn Kopárka kryptoměn Asic Pro vám umožňuje těžit 13 typů mincí založených na šifrovacím algoritmu SHA-256 – včetně Bitcoin Cash, Peercoin a Namecoin. Kopárka kryptoměn Asic Pro nevyžaduje unikátní napájení a dokonce ani připojení k síti, protože jej lze připojit k naprosto libovolnému stolnímu počítači, notebooku nebo dokonce tabletu. Nezahřívá se, takže není potřeba žádné chlazení a navíc je Asic Pro ve srovnání s tradičními stroji naprosto tichý.

Jinými slovy, Asic Pro je miniaturizovaná verze kopárky kryptoměn se skvělými schopnostmi.

Asic Pro a náš názor

Kopárka kryptoměn Asic Pro je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí své dobrodružství s kopáním kryptoměn začít právě teď. Je lehký a kompaktní, funguje bez drastického zvýšení spotřeby energie.

Kopárka kryptoměn Asic Pro je kompatibilní s téměř jakýmkoli počítačem nebo tabletem vybaveným USB portem, což znamená, že není třeba investovat do dalších zařízení. Vzhledem ke své jednoduché instalaci a zcela nerušivému použití se jedná o kopárku, kterou lze použít na pozadí při každodenní práci nebo zábavě. Pokud tedy někdo chce začít s kopáním kryptoměn, aniž by utrácel tisíce za specializovaný hardware, jeho chlazení a úložiště, pak bude Asic Pro vynikající volbou.

I přes zvýšenou obtížnost kopání kryptoměn se zdá, že éra těžby v dohledné době nekončí. Kopárka kryptoměn Asic Pro je toho důkazem – malá, rychlá a efektivní!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *