Crypto-products
Asic Pro kriptovaluta-bányászgép… bányászd ki saját kriptovalutád

Asic Pro kriptovaluta-bányászgép… bányászd ki saját kriptovalutád

Függetlenül attól, hogy az emberek személyesen mit gondolnak a kriptovalutákról – tagadhatatlan, hogy az utóbbi években az egyik legkeresettebb befektetéssé váltak. De vajon a vásárlás-e az egyetlen mód egy ésszerű kriptovaluta-összeg megszerzésére?

A kriptovaluták és jövőjük

A kriptovaluták köre, amelyet egykor csak establishment-ellenes befektetők kis létszámú csoportja ismert, mára már széles körben ismertté vált – méghozzá gyorsan. Az elemzők úgy becsülik, hogy a kriptovaluták globális piaca 2030-ig megháromszorozódik, majdnem 5 milliárd dolláros tőkésítettséget érve el.

Mi több, a befektetők profilja is fejlődött. A virális információk korában ez már nem csak egy szűk réteg hobbija. A mindennapi fogyasztók az aktívák ezen új formáját inkább a kiegészítés egy módjának tekintették. A korábbi évekhet viszonyítva az idősebb fogyasztók elkezdték jóval gyorsabb tempóban támogatni a kriptovalutákat. Az Egyesült Államokban a 35 éven felüli személyek majdnem a felét (47%-át) teszik ki azoknak, akik kriptovalutába terveznek befektetni a következő 6 hónap során.

A kriptovaluta e jelenlegi és potenciális befektetők közül sokak számára új módot kínál pénzügyeik kezelésére, sokan pedig úgy is vélik, hogy a kriptovaluták pénzügyi szabadsága felszabadította őket a hagyományos bankolás merevségétől.

Szerezz kriptót

A kriptovaluta szerzését lehetővé tevő legnépszerűbb módszer mindeddig hagyományos valuták vásárlása volt pénváltóknál vagy tőzsdéken, majd ezek beváltása konkrét kriptovalutára. Ez viszont számos fajta elektronikus érme esetében nem lehetséges. A pénzváltók csak a legnépszerűbb valutákat szolgálják ki, olyanokat, mint a Bitcoin, a Bitcoin Cash, az Ethereum, a Litecoin vagy a Ripple. Emellett nem szabad elfeledni, hogy a kriptovaluták piaca továbbra is nő, a fennmaradó kb. 2000 létező, széles körben „altcoin”-nak nevezett kriptovalutához való hozzáférés érdekében a felhasználóknak Bitcoinnal (BTC) vagy Ethereummal (ETH) kell kereskedniük. Pl. a Coinbase tőzsde Bitcoint, Ethereumot, Litecoint és Bitcoin Cash-t kínál, amelyeket a felhasználók bankkártya segítségével vásárolhatnak meg. Altcoin-ok szerzése érdekében a tőzsde felhasználója BTC-t, ETH-t, LTC-t vagy BCH-t kell átutaljon a tőzsdére, amelyen mindezek a párok megvannak.

Létezik azonban még egy opció a kriptovaluták megszerzésére, mégpedig a kibányászása, vagyis a mining. A mining az a folyamat, amelyet a Bitcoin és néhány másik kriptovaluta használ új érmék generálására és az új tranzakciók ellenőrzésére. Ez egy kiterjedt, decentralizált számítógép-hálózatra terjed ki az egész világon, amelyek ellenőrzik és biztosítják a blokkláncokat – virtuális főkönyveket, amelyek a kriptovaluta-tranzakciókat dokumentálják.

A számítási kapacitáshoz való hzzájárulás fejében a hálózatba tartozó számítógépeket új érmékkel jutamazzák. Ezért a mininggal foglalkozó személyeket bányászoknak nevezik: fenntartják és biztosítják a blokkláncot, a blokklánc érmékkel jutalmazza őket, az érmék pedig ösztönzést jelentenek a bányászok számára a blokklánc-hálózat fenntartására.

Kripto-bányászgép… mi is az

A kriptovaluta-bányászgép lehet számítógép vagy egy egyedi grafikus kártya. A leggyakrabban grafikus kártyák összeállítása, vagy ASIC típusú, dedikált eszköz. Megfelelő követelményeknek kell megfeleljen, különösen teljesítmény szempontjából. A „bányászat” folyamata új blokkok igazolását és a meglévő sorozathoz – az ún. blockchain-hez való csatlakoztatását jelenti. Egy új blokk kibányászásához a bányászgépnek egy kriptográfiai problémát kell megoldania. Ez egy jelsorozat megtalálását jelenti – ez az ún. hash. A bányászgépek teljesítményét hash/másodpercben (H/s) mérik.

A kriptovaluta-bányászat nem más, mint egy tranzakció megerősítése egy szétszórt adatbázisban. Egyszerűbben szólva – új blokkok igazolása és a létező blokkláncba történő csatlakoztatása a lényege. E tevékenység „bányászatnak” nevezése az ez esetben az „aranyásással” fennálló analógiára utal. Alapvetően tehát a kriptovaluta-bányászgép tevékenysége óriási mennyiségű adat feldolgozásában áll. Figyelembe véve a tényt, hogy a kriptográfiai protokoll nyílt forráskódú – a bányászathoz bármely pillanatban lehet csatlakozni. Elég betáplálni a kiindulási adatokat, amelyek a tranzakciókra és az előző blokk hash-ére terjednek ki. A bányászattal foglalkozó eszközök közzéteszik a hálózatban a megtalált megoldást, a folyamat többi résztvevője pedig ellenőrzi ennek helyességét. Ha a megoldás megerősítést nyer, az új blokk kibányászottnak számít, az érte felelős személy pedig megkap egy meghatározott számú digitális érmét.

Asic Pro… hogyan működik

Az Asic Pro kriptovaluta-bányászgép az egyik legjobban megtervezett USB eszköz segítségével történő Bitcoin-bányászatra készült ASIC rendszert tartalmazza a piacon.

A speciális integrált áramkör (ASIC) egy kizárólag kivételes precizitású és gyorsaságú kriptovaluta-bányászatra tervezett és gyártott mikrochip. Az össues korábbi tevhnológiával összevetve 100-szoros számítási teljesítmény-ugrást jelent, az energiafogyasztás egyidejű csökkentése mellett. Egyes szakértők az ASIC-ot végső technológiának tartják, mivel a belátható jövőben semmi nem fog ezen eszközök helyébe lépni. Mivel chipjeik speciálisan egy feladat érdekében lettek megtervezve és készültek, ezek az eszközök felülmúlnak minden más eszközt és technológiát, mint pl. a speciális grafikus kártyák vagy integrált számítógép-rendszerek használatát.

Az Asic Pro kriptovaluta-bányászgépe a legnagyobb teljesítményű USB-formátumú SHA-256 bányászgép, ami azt jelenti, hogy a segítségével még a mostani időkben is elékpesztő eremdények érhetők el.

Asic Pro és… használati utasítása

Az Asic Pro egyik fontos jellemzője a kezelés könnyűsége. A vásárlóknak csak egy négy szakaszból álló használati folyamaton kell átesniük, hogy teljes egészében ki tudják használni e modern bányászgépet.

A vásárlásra vonatkozó megrendeléseket egy dedikált weboldalon vagy egy közvetítőn keresztül lehet leadni. A képviselővel folytatott beszélgetés során a vásárló pontosan megtudja, mi az Asic Pro bányászgép működésének lényege. Az eszközt tartalmazó csomagot személyesen szállítják ki a vásárló által megadott címre.

Az átvett csomagot ki kell csomagolni, és USB porton keresztül csatlakoztatni kell egy internetkapcsolattal rendelkező számítógéphez. Az Asic Pro rendelkezik egy speciális HTML-fájllal, amely a hálózatra való csatlakozás után automatikusan átirányítja a felhasználót a webhelyre.

Az oldal az ügyfelek biztonsága érdekében csak az Asic Pro kriptovaluta-bányászgépen keresztül érhető el. A webhelyen az ügyfél bejelentkezhet, letöltheti a speciális szoftvert, amely lehetővé teszi a bányászgép működését, valamint hozzáférhet e-pénztárca számlájához. A webhelyre való bejelentkezés, a szoftver letöltése és a készülék teljes üzembe helyezése után az Asic Pro magától csatlakozik a kriptovaluta-hálózathoz.

A fenti folyamat teljes egészében megmutatja, milyen könnyű is az Asic Pro kriptovaluta-bányászgép kezelése. A felhasználó egyetlen feladata az eszköz megvásárlása, csatlakoztatása egy Internet-kapcsolattal rendelkező számítógéphez, az utasításnak megfelelően való eljárás és a rendszeres használat.

A kriptovaluták kora egészen biztosan nem múlt még el. Az olyan eszközök révén, mint az Asic Pro kriptovaluta-bányászgép, bárki bányásszá válhat, és elkezdhet virtuális érmék bányászata útján pénzt keresni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *