Crypto-products
Asic Pro – Stroj medzi krypto-strojmi

Asic Pro – Stroj medzi krypto-strojmi

USB kopírky sú malé, prenosné zariadenia, ale majú veľký výkon. Umožňujú ťažiť kryptomeny s malým vybavením a nákladmi.

Kúpiť alebo ťažiť?

Ak chceme získať kryptomeny, máme tri spôsoby, ako to urobiť: môžeme ich kúpiť, môžete ich dostať ako platbu alebo ich môžeme vyťažiť.

Prvé dva spôsoby sú samozrejmé a zvyčajne sú predmetom diskusií o hodnote virtuálnych peňazí ako investície a ako meny. Pokiaľ ide o tretiu metódu, kryptomeny sa vytvárajú procesom nazývaným ťaženie, pri ktorom sa výkon počítača (alebo špeciálneho zariadenia) využíva na vyriešenie príkladu pri honbe za číslom nazývaným nonce. Teoreticky by sa príklady dali vyriešiť perom a papierom. Nie sú matematicky náročné, vyžadujú si len veľa čísel a dohadov.

Na začiatku boli príklady, ktoré museli bitcoinoví baníci vyriešiť, relatívne jednoduché a nevyžadovali veľa hashovania alebo výkonu na spracovanie informácií. Postupom času však boli príklady čoraz ťažšie. Je to preto, že tvorcovia Bitcoinu sa rozhodli, že ťažba každého bloku by mala trvať asi 10 minút, aby sa zabránilo inflácii. S rastúcim výpočtovým výkonom sa zvyšovala náročnosť. Obtiažnosť sa upravuje každých 2016 blokov – teda zhruba každých štrnásť dní, ak vyťaženie bloku trvá 10 minút. Takže teoreticky môžete vziať priemernú rýchlosť hash a čas na blok z predchádzajúcich blokov z roku 2016, aby ste odhadli, aké bude ďalšie číslo obťažnosti.

V januári 2009 bola obťažnosť 1,0 a rýchlosť hash siete bola 4,21 milióna hashov za sekundu. Dnes sa obťažnosť siete blíži k 20 biliónom a rýchlosť hašovania je okolo 150 miliónov terra hašov za sekundu (TH/s ), pričom terra haš sa rovná 1 biliónu hašov. Na druhej strane, počas tejto doby sa cena za Bitcoin úmerne zvýšila, takže stále ide o veľmi výnosný biznis.

Riešenie budúcnosti?

Dôležité je, že BTC od nás vyžaduje ťažbu na vysoko špecializovaných zariadeniach, zatiaľ čo niektoré iné kryptomeny je možné ťažiť na grafickej karte. Dôležitý je aj faktor spotreby elektrickej energie, ktorá je nevyhnutnou veličinou pre účinnú a efektívnu prevádzku ťažiaceho stroja. To treba porovnať aj s cenou samotnej kryptomeny, ktorá sa mení prakticky každý deň. Ziskovosť ťaženia preto závisí od množstva problémov a každý jednotlivý ťažiaci stroj môže byť ziskový až vtedy, keď príslušná mena dosiahne dostatočnú hodnotu.

Ak vezmeme do úvahy technologický aspekt – rozhodne sa však oplatí zaujímať sa o ťaženie kryptomien, pretože sa tým zúčastňujeme skutočnej technologickej revolúcie, ktorá mení mnohé odvetvia – ťažko povedať, kedy možnosť konfigurácie blockchain technologického hubu príde vhod.

Z finančného hľadiska sa dá povedať, že to závisí od každej novej mince. Mal by sa zvážiť rozsah náročnosti ťažby z virtuálneho tokenu. Okrem toho by sa mala brať do úvahy spotreba energie, ako aj náklady na nákup „ťažobného zariadenia“.

Krypto-stroj – ako to funguje

Existuje mnoho rôznych typov ťažiacich strojov kryptomien.

Kryptomeny je možné jednoducho ťažiť cez internet prostredníctvom špeciálnych prehliadačov alebo zásuvných modulov pre tie známejšie, ako je Firefox alebo Chrome. V prehliadači to funguje tak, že skript extrahuje tokeny na pozadí. Užívateľ si môže nastaviť rýchlosť, akou má stroj bežať. Toto však funguje len pre určité altcoiny s nízkou obtiažnosťou ťaženia. Väčšina profesionálnych baníkov používa ASIC na zabezpečenie optimálneho zisku z ťaženia.

Čo sa týka samotných metód ťažby kryptomien, tie závisia od typu ťaženej kryptomeny. Najbežnejšie virtuálne mince využívajú mechanizmy známe ako proof of work a proof of stake.

Proof of Stake nie je o riešení zložitých matematických problémov. Táto metóda do značnej miery závisí od počtu „coinov“ držaných v „aktivovanej kryptomenovej peňaženke“. Je to algoritmus, ktorý vyhodnotí a nakoniec rozhodne, ktorý ťažiar transakciu potvrdí a dostane za ňu províziu. Rozhodnutie algoritmu závisí od množstva faktorov, vrátane počtu mincí v peňaženke.  Jednoducho povedané, čím viac mincí niekto má, tým väčšia je šanca na zisk z ťaženia. Táto metóda však nevyžaduje nákup príslušného krypto hardvéru.

Proof of work zahŕňa ťažbu mincí vykonávaním príslušných matematických výpočtov pomocou ťažiacich strojov. Výkon týchto strojov sa meria v hashoch za sekundu (H/s). Ťažiace stroje sú postavené na sade grafických kariet alebo dedikovaných ASIC, ktoré sú v súčasnosti najmodernejším riešením na trhu.

Asic Pro – krypto-stroj budúcnosti?

Zatiaľ čo väčšina počítačových ťažiacich strojov kryptomien založených na modernej technológii ASIC sú rozmerné zariadenia, ktoré spotrebujú viac energie ako bežné počítače, na ťaženie elektronických peňazí môžete použiť aj ich zmenšenú verziu. Zatiaľ čo bežné stroje majú viacero základných dosiek s viacerými procesormi, takže zariadenie je veľmi veľké, hlučné, ťažké a veľmi horúce, bitcoiny môžete ťažiť aj pomocou stroja na kryptomeny s veľkosťou USB flash disku, a tým obsadíte iba jedno alebo dve jadrá procesora na ťažbu kryptomeny. Asic Pro je jedným z takýchto najmodernejších strojov.

krypto-strojmi Asic Pro vám umožňuje ťažiť 13 druhov mincí založených na šifrovacom algoritme SHA-256 – vrátane Bitcoin Cash, Peercoin a Namecoin. krypto-strojmi Asic Pro nevyžaduje samostatné napájanie a dokonca ani sieťové pripojenie, pretože ho možno pripojiť k absolútne akémukoľvek stolnému počítaču, notebooku alebo dokonca tabletu. Nezahrieva sa, takže nie je potrebné chladenie a navyše je Asic Pro v porovnaní s tradičnými vrtuľami úplne tichý. Inými slovami, Asic Pro je zmenšenou verziou stroja na ťažbu kryptomeny s veľkými schopnosťami.

Asic Pro a náš názor

krypto-strojmi Asic Pro je skvelý stroj pre tých, ktorí chcú začať svoje dobrodružstvo s kopaním kryptomien práve teraz. Je ľahký a kompaktný, funguje bez drastického zvýšenia spotreby energie.

Asic Pro je kompatibilný s takmer akýmkoľvek počítačom alebo tabletom vybaveným USB portom, čo znamená, že nie je potrebné investovať do ďalších zariadení. Vďaka jednoduchej inštalácii a úplne nerušivému použitiu ide o bager, ktorý možno použiť v pozadí pri každodennej práci alebo zábave. Ak teda chce niekto začať s kopaním kryptomien bez toho, aby utrácal tisíce za špecializovaný hardvér, jeho chladenie a úložisko, potom bude Asic Pro dobrou voľbou.

Napriek zvýšenej náročnosti ťaženia kryptomien sa zdá, že éra ťažby tak skoro nekončí. Stroj na ťažbu kryptomien Asic Pro je toho dôkazom – malý, rýchly a efektívny!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *