Crypto-products
Нетрикойн – Стелар и Биткойн Кеш в едно?

Нетрикойн – Стелар и Биткойн Кеш в едно?

Диверсификацията, тоест инвестирането на средства в различни активи, е доста добре позната практика, популярна сред опитните играчи на борсата. Тъй като криптовалутите набират популярност както по отношение на полезността, така и по отношение на инвестициите, има все повече опити за прилагане на този метод на пазара на криптовалути. За много начинаещи инвеститори обаче изборът и съхранението на дори един актив може да бъде достатъчно сложно. Следователно, в отговор на техните нужди е създаден иновативен продукт, който позволява диверсификация спрямо условията на крипто, предлагайки на клиентите две от най-обещаващите в момента валути.

Стелар – платформа на бъдещето?

Стелар е платформа, която с удоволствие се използва от международни организации, големи компании и глобални корпорации, а свързаните с тях токени Стелар Луменс са популярни сред много професионални инвеститори. Не без основание, защото Стелар дава възможност за бърз, лесен и безопасен трансфер не само на валути и криптовалути, но също така на всички други финансови инструменти.

Проектът Стелар е създаден през 2014 година чрез сътрудничеството на Джед Калеб, известен, наред с други неща, с работата си по друга добре позната платформа – Рипъл, както и адвокатката Джойс Ким, която се специализира в областта на инвестиционното право и възприема криптовалутите като пример за технология, достъпна за всеки. Благодарение на техните общи усилия е създадена платформата Стелар. Подобно на много други мрежи за криптовалута, тази разчита на рационализиран и разширен изходен код на Биткойн, но преди официалното стартиране на Стелар, Джед и Джойс прекарват много време в изучаване на системите, предимствата и недостатъците на BTC, за да се уверят, че техният дизайн ще е уникален и практичен.

Усилията им дадоха резултат, тъй като през 2016 година Стелар започна първото сериозно сътрудничество. В момента платформата и токените й се използват с охота не само от големи корпорации, но също така от инвеститори и частни лица за обмен на средства, активи, суровини и услуги. Благодарение на това също се радват на неизменна популярност на борсата за криптовалути, придобивайки статут на „голям играч“ сред много експерти.

Биткойн Кеш – по-добрата версия на BTC

Биткойн Кеш е своеобразна „фракция“ от оригиналния Биткойн, поради което много хора го смятат за по-слаба версия, като това се отразява на определенито – BCH е определян като „малкият брат“ на BTC. В действителност обаче Кеш не само по нищо не отстъпва на „големия си брат“, но дори коригира грешките и недостатъците, които пречат на много потребители на BTC.

Първоначалната коцепция беше, че Биткойн Кеш, наричан още „Bcash“, трябваше да е предназначен да бъде просто надграждане към „оригиналния“ Биткойн. За съжаление, стигна се до голямо недоразумение и след това до раздяла между хората, които се занимаваха с проекта BCH и останалата част от екипа. В резултат на тази ситуация „Bcash“ вече е напълно отделна, самостоятелна криптовалута.

Макар Биткойн Кеш все още се основава на същата система като „класическия“ Биткойн, има няколко разлики между тези монети. Първата и най-важна е честотната лента, тъй като това е един от най-цитираните недостатъци на BTC, заедно с ниската му мащабируемост. Проектът „Bcash“ трябваше да реши този проблем, като съществено увеличи пропускателната способност и подобри мащабируемостта, така че транзакциите да могат да бъдат обработвани по-бързо и в по-големи количества.

За съжаление BCH все още няма такава репутация като „големия си брат“, но изглежда напоследък набира популярност, а скоростта и функционалността му все повече се цени от феновете на „класическия“ биткойн. Ето защо много хора проявяват интерес към инвестиция в тази монета.

Комбинация от две криптовалути – Нетрикойн

Нетрикойн е създаден като пряк отговор на нарастващото търсене на инвестиционни продукти, които ще позволят на начинаещите диверсификация по един удобен и съпътстващ начин.

Диверсификацията на портфейла, тоест инвестирането в диверсифицирани активи, е много важно умение в арсенала на инвеститора. На пазара за криптовалути това може да бъде доста трудно поради неговите характеристики и допълнителните стъпки, които трябва да се предприемат при инвестиране. Намирането на подходяща борса, регистрацията, намирането на портфейл, осигуряването му – всичко това може да бъде особено сложно за нови инвеститори, които все още придобиват необходимия опит и знания за инвестиране в една електронна валута, камо ли в повече от една.

Нетрикойн е предназначен за такива хора. Мненията за този продукт по принцип са единодушни, че това е удобен, лесен и най-вече безопасен начин за придобиване на опит в управлението на повече от един актив. Чрез комбиниране на две обещаващи криптовалути – Стелар Луменс и Биткойн Кеш, с опция за сигурно съхранение на офлайн единици и достъп до информацията, от която се нуждаете, Нетрикойн предлага всичко необходимо, за да започнете да разнообразявате електронния си портфейл.

Как точно работи? Преди всичко, заинтересованият клиент избира комплекта, от който се интересува и след това попълва формуляра със съответната информация. След попълване и изпращане на формуляра, на посочения имейл адрес трябва да бъде изпратен имейл за потвърждение на поръчката. След това, след няколко дни, на посочения адрес ще бъде доставена пратката. От съображения за сигурност при приемане клиентът ще бъде помолен да представи документ за самоличност и след потвърждаване на данните пратката се заплаща.

Пратката съдържа карта с код за достъп Нетрикойн и брошура с подробни инструкции как се използва. Кодът от картата предоставя на клиента достъп не само до поръчаните единици, които се намират на електронния портфейл, избран и защитен от дистрибутора на Нетрикойн, но също така до образователна платформа с висококачествени материали за историята, характеристиките и употребата на XLM и BCH. Нетрикойн осигурява достъп до висококачествени образователни материали и онлайн обучение. Благодарение на това клиентът получава не само две различни криптовалути, намиращи се на внимателно подбрани и защитени електронни портфейли, но също така достъп до материали, които съдържат ценни знания в лесна за смилане форма. Гъвкавият характер на Нетрикойн го прави чудесен избор за начинаещи инвеститори, които искат да направят следващата стъпка към професионална търговия с криптовалута.

Инвестиция с мисъл за бъдещето

Изборът на Стелар Луменс и Bcash не беше случаен. Това са едни от най-обещаващите криптовалути, предлагани на пазара днес. Стелар се утвърди на пазара през последните седем години и сега заема силна позиция в десетте най-популярни криптовалути благодарение на своята гъвкавост. От друга страна, Биткойн Кеш е ценен заради това, че съчетава всички предимства на класическия BTC, като същевременно поправя най-големите му недостатъци.

Освен това и двете криптовалути се използват в различен контекст. Стелар Луменс са токени, използвани в рамките на определена платформа, докато Биткойн Кеш е монета, която се използва за ежедневни плащания на други платформи и магазини. Благодарение на това и двете имат добри шансове да бъдат доходна инвестиция.

Поради доста специфичните характеристики на пазара за криптовалути, използването на умения, използвани на „традиционните“ инвестиционни пазари, може да бъде проблем. Особено новите инвеститори, които тепърва започват приключението си с крипто пазара, могат да се затруднят да го направят. Нетрикойн отговаря на нуждите на такива хора, като предоставя на потребителите две различни криптовалути, заедно с достъп до образователни материали, които ще им помогнат да използват възможно най-добре единиците, които получават.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *