Crypto-products
Сет „Netricoin“, односно „Stellar“ и „Bitcoin Cash“ во едно?

Сет „Netricoin“, односно „Stellar“ и „Bitcoin Cash“ во едно?

Диверзификацијата, односно вложувањето на средствата во разновидни инвестициони производи, е доста позната практика, којашто е популарна меѓу искусните берзански играчи. Како што криптовалутите се здобиваат со сè поголема популарност, како во кориснички контекст, така и во инвестициски, се појавуваат сè повеќе обиди за аплицирање на тој метод на крипто-пазарот. Меѓутоа за многу инвеститори почетници, изборот и чувањето само на едно инвестициско средство може да биде доволно комплицирано. Затоа, како одговор на нивните потреби беше создаден иновативен производ, којшто овозможува аплицирање на диверзификацијата во крипто реалноста, нудејќи им на клиентите две од моментално најперспективните валути.

„Stellar“ – перспективна платформа?

„Stellar“ е платформа, којшто радо ја користат глобалните организации, големите фирми, како и глобалните корпорации, а поврзаниот со неа токен „Stellar Lumens“ ужива популарност кај професионалните инвеститори. Не без причина, бидејќи „Stellar“ овозможува брз, едноставен и безбеден трансфер ние само на валути и криптовалути, но и на кои било други финансиски инструменти.

Проектот „Stellar“ настанал во 2014 година, благодарение на соработката меѓу Џед Калеб, којшто е познат, меѓу другото по работата над „Ripple“ – друга позната платформа и правничката Џојс Ким, чијашто специјализација е инвестициското право и за којашто криптовалутите се пример за технологија достапна за секого. Благодарение на нивниот заеднички труд, беше создадена платформата „Stellar“. Слично како и многу други мрежи на криптовалути, таа се базира на подобрен и прошиен изворен код на Биткоинот, меѓутоа пред официјалниот старт на „Stellar“, Џед и Џојс посветиле многу време на студирање на системите, предностите и недостатоците на „BTC“, за да бидат сигурни дека нивниот проект ќе биде исклучителен и практичен.

Нивниот труд се исплатеше, бидејќи веќе во 2016 година „Stellar“ започнал прва сериозна соработка. Сега, платформата и токените поврзани со неа се користат често не само од страна на големите концерни, туку и од страна на инвеститори и на приватни лица за размена на средства, актива, суровини и услуги. Благодарение на тоа, исто така, тие уживаат несмалена популарност на крипто-берзата, стекнувајќи се со статус на „голем играч“ според многумина експерти.

“Bitcoin Cash“ – подобра верзија на „BTC“

„Bitcoin Cash“ е своевидна „фракција“ на првичниот Биткоин, поради што многу луѓе го сметаат за негова послаба верзија, што понекогаш се одразува во именувањето на „BCH“ како „помладиот брат“ на „BTC“. Сепак, во реалноста „Cash“ се само што во ништо не отстапува од својот „постар брат“, туку дури и ги поправа грешките и недостатоците, коишто им пречат на многу од корисниците „BTC“.

Според првичните претпоставки, „Bitcoin Cash“, именуван и како „Bcash“, требало да биде само подобрување на „оригиналниот“ Биткоин. За жал, дошло до сериозно недоразбирање, а потоа до раскинување меѓу луѓето што се занимавале со проектот „BCH“ и остатокот од тимот. Како последица на таа ситуација, „Bcash“ сега е потполно посебна и самостојна криптовалута.

Иако „Bitcoin Cash„ и понатаму се базира на истиот систем, како и „класичниот“ Биткоин, постојат неколку разлики меѓу тие коини. Прва и најважна е пропустливоста, бидејќи тоа е еден од цитираните минуси на „BTC“, заедно со неговата слаба скалабилност. Проектот „Bcash“ требало да го поправи тој проблем, како преку значително зголемување на пропустливоста, така и подобрувајќи ја скалабилноста, благодарение на што трансакциите може да се обработуваат побрзо и во поголем обем.

За жал, „BCH“ сè уште нема таква репутација, како неговиот „постар брат’, меѓутоа во последно време се чини дека добива на популарност, а неговата брзина и функционалност сè почесто ги забележуваат фановите на „класичниот“ Биткоин. Затоа, многумина се заинтересирани за инвестирање во овој коин.

Комбинација на две крипто – „Netricoin

Сет Netricoin настанал како директен одговор на растечката побарувачка за инвестициски производи, коишто на почетниците им овозможуваат диверзификација на погоден и пристапен начин.

Диверзификацијата на портфолиото, односно инвестирањето во разновидни инвестициски средства, е многу важна вештина во арсеналот на еден инвеститор. На криптовалутниот пазар тоа може да биде доста тешко поради неговите карактеристики и дополнителните чекори, коишто треба да се преземат за време на инвестирањето. Пронаоѓањето на соодветна верза, регистрирањето, наоѓањето на паричник, негово заштитување… сето тоа може да биде посебно напорно за новите инвеститори, коишто сè уште се стекнуваат со потребното искуство и знаење во инвестирањето во една е-валута истовремено, а камоли при нивен поголем број.

Токму за такви луѓе е насочен „Netricoin“. Мислењата за овој производ претежно се усогласени дека тоа е удобен, едноставен и пред сè безбеден начин за стекнување на искуство во менаџирање на повеќе од едно инвестиционо средство. Благодарение на комбинацијата на две перспективни криптовалути, „Stellar Lumens“ и „Bitcoin Cash“, со опција за безбедно офлајн чување на единиците, како и со пристап до потребни информации, Сет Netricoin нуди сè што е потребно за започнување со диверзификација на е-паричникот.

Како тоа точно функционира? Пред сè, заинтересираниот клиент избира сет, за којшто е заинтересиран, а потоа пополнува формулар со соодветни информации. По пополнување и испраќање на формуларот, на наведената имејл адреса треба да се појави порака со потврда за приемот на нарачката. Потоа, по неколку дена, на наведената адреса ќе биде доставена пратка. Од безбедносни причини, клиентот за време на подигнувањето ќе биде замолен да покаже документ за лична идентификација, а по потврдување на податоците ќе биде замолен да плати за пратката.

Во таа пратка се наоѓа картичка со „Netricoin“ пристапен код, како и брошура со детални инструкции за нејзино користење. Кодот на картичката му обезбедува на клиентот пристап не само до нарачаните единици, коишто се сместени во е-паричник што е избран и заштитен од страна на дистрибутерот на сетот „Netricoin“, туку и до едукативна платформа со висококвалитетни материјали за историјата, карактеристиките и употребата на „XLM“ и „BCH“. „Netricoin“ обезбедува пристап до висококвалитетни едукативни материјали и до онлајн обуки. Благодарение на тоа, клиентот добива два различни криптовалути, коишто се сместени во грижливо избрани и заштитени е-паричници, но добива и пристап до материјали што содржат вредно знаење во лесно „сварлива“ форма. Овој разновиден карактер на сет Netricoin предизвикува дека истиот е совршен избор за инвеститорите почетници, коишто сакаат да направат следен чекор кон професионално тргување со криптовалути.

Перспективна инвестиција

Изборот на „Stellar Lumens“ и „Bcash“ не бил случаен. Тоа се едни од најперспективните криптовалути, коишто моментално се достапно на пазарот. „Stellar“ во текот на последните седум години ја консолидирал својата позиција на пазарот и сега држи силна позиција во групата на првите десет најпопуларни криптовалути, благодарение на својата универзалност. Од друга страна, „Bitcoin Cash“ е ценат заради комбинирањето на сите предности на класичниот „BTC“ со истовремено коригирање на неговите најважни недостатоци.

Освен тоа, двете криптовалути се употребуваат во различни контексти. „Stellar Lumens“ се токени, коишто се користат во рамките на конкретна платформа, додека пак „Bcash“ е коин, којшто треба да служи за реализирање на секојдневни плаќања на други платформи и во продавници. Благодарение на тоа, двете имаат добра шанса да се покажат како лукративна инвестиција.

Поради доста специфичните карактеристики на пазарот на криптовалути, пренесувањето на вештините што се користат на „традиционалните“ инвестициски пазари може да претставува проблем. Особено новите инвеститори, коишто штотуку за започнале авантурата со крипто-пазарот, може да имаат тешкотии со тоа. Наспроти потребите на таквите луѓе излегува „Netricoin“, којшто на корисниците има обезбедува две различни криптовалути, заедно со пристап до едукативни материјали, коишто ќе им помогнат во што е можно најдобро искористување на добиените единици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *